PROCUROR ÎNCĂTUȘAT DE COLEGII SĂI // VIDEO

10 Octombrie 2019 13:47 289 0 Ultima modificare 10 Octombrie 2019 13:51

Un procuror anticorupție a fost încătușat de oamenii legii. Acesta este învinuit de corupere pasivă. Potrivit anchetei, acuzatorul ar fi pretins de la un polițist suma de 1.500 de euro pentru a lua o decizie favorabilă într-un dosar în care ultimul este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Astfel, procurorul a extorcat banii de la polițist, pentru a influența cauza penală de învinuire a acestuia, iar discuțiile despre transmiterea sumelor au fost purtate chiar în incinta CNA. Totuși, omul legii a fost cel care a depus depoziții împotriva acuzatorului.

Procurorul a fost reținut în flagrant delict chiar de colegii săi într-un local din sectorul Botanica al capitalei. Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. În cadrul audierilor, bănuitul și-a recunoscut vina și a transmis banii achetatorilor.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, acesta riscă de la 7 la 15 ani de pușcărie, cu amendă de până la jumătate de milion de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte