PROTEST AL ȘOFERILOR DE MICROBUZE // VIDEO

09 Octombrie 2019 18:40 231 0 Ultima modificare 09 Octombrie 2019 18:48

Forfotă mare a fost astăzi în autogări. Aproximativ 600 de rute inter-urbane din toată țara au fost suspendate, în semn de protest al șoferilor faţă de refuzul Ministerului Economiei de a crește tarifele. Transportatorii cer ca tariful actual de 48 de bani per kilometru să fie majorat până la 92 de bani. De cealaltă parte. călătorii se împotrivesc inițiativei și spun că nu vor să plătească mai mult pentru călătorii. La prânz, zeci de șoferi și-au parcat microbuzele în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia au claxonat timp de câteva minute, în speranța că vor fi auziți de membrii Guvernului.

Șoferii se plâng că nu le ajung bani să repare mașinile, motorina este scumpă, iar salariile - mici. Aceștia susțin că datorită majorării tarifelor pentru călătorii vor reuși să asigure condiții mai bune pentru pasageri. O altă soluție ar fi creșterea lefurilor pentru ca cetățenii să își permită să achite mai mult pentru curse, susțin aceștia. Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, este nemulțumit de atitudinea responsabililor de la guvern.

De cealaltă parte, executivul susține că tarifele ar putea fi revizuite doar după ce operatorii vor asigura condiții mai bune de călătorie pentru pasageri. Ultima decizie de ajustare a tarifelor a avut loc acum șase ani și a fost obținută prin instanța de judecată. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte