PORTUL GIURGIULEȘTI, PE MÂNA RUȘILOR // VIDEO

08 Octombrie 2019 16:59 336 0

Fostul ministru al Energiei din România, Răzvan Nicolescu, susține că, în 2014, au existat discuții ca Portul Giurgiulești să fie cumpărat de operatorul român „Conpet”. Declarația sa vine după ce președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat într-un interviu pentru portalul rus Kommersant, că rușii ar fi interesați să investească în Portul Giurgiulești, iar „apariția unui investitor rus acolo, în viitorul apropiat, este destul de reală”.

„Oficiali din Rusia şi Republica Moldova au anunţat posibilitatea că Portul de la Giurgiuleşti, singura ieşire a Moldovei la Dunăre, să fie cumpărat de investitori din Rusia”, scrie Răzvan Nicolescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai spune că în anul 2014, în cele câteva luni pe care le-a petrecut la minister, a sugerat companiei Electrica sa folosească o parte din banii obtinuți la listare pentru a intra in Republica Moldova, cumparând distribuția de energie electrică din zona Chișinau de la compania spaniolă Gas Natural. De asemenea, fostul ministru a mai sugerat operatorul român „Conpet” să facă același lucru cu Portul de la Giurgiulești, cu o rezervă de bani pe care o plasau la bănci.

Nicolescu subliniază că proiectele nu au fost finalizate după plecarea acestuia de la minister, iar astăzi discuțiile se poartă cu totul altfel în cazul ambelor obiective.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte