REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE HAȘIȘ // VIDEO

08 Octombrie 2019 16:26 202 0 Ultima modificare 08 Octombrie 2019 16:45

Doi membri ai unui grup criminal, constituit și coordonat din Republica Moldova, au fost reținuți pentru trafic de hașiș din Spania în Federația Rusă. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, banii acumulați din vânzarea drogurilor erau investiți în activitățile lor desfășurate aici. Procurorii au aplicat sechestru pe imobilele și automobile bănuiților.

Timp de doi ani, făptașii cumpărau hașișul la prețul de 700-800 euro pentru 1 kg, dar îl vindeau traficanților de droguri din Moscova, la preț care varia între 2000 și 2500 euro, în funcție de calitatea produsului ilegal.

Drogurile erau ascunse în rezervoarele pentru combustibil ale automobilelor. Membrii grupului evitau traversarea teritoriului Republicii Moldova, pentru ca activitatea lor infracțională să nu fie investigată de către autoritățile de drept de aici. Cantitatea de droguri pe care au transportat-o a fost de 500 kg, care în urma vânzărilor a generat suma de aproximativ un milion de euro.

Dacă vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani. Grupul criminal a fost destructurat și nu mai desfășoară activitate infracțională.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte