MINISTERUL EDUCAȚIEI, INDIGNĂRI PE FACEBOOK // VIDEO

08 Octombrie 2019 16:26 256 0

Cazul profesoarei de clasele primare care agresează verbal copiii a intrat în vizorul autorităților. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu - Onofrei, a reacționat la înregistrările audio făcute de părinții elevilor de clasa întâi de la Liceul Socrate.

Într-o postare pe o rețea de socializare, aceasta a scris că profesoara trebuia concediată imediat și se arată nedumerită de faptul că așa-numitele metode de predare ale acesteia nu au intrat mai devreme în atenția directorului instituției.

Aceasta mai spune că angajatorul este obligat să aplice prevederile legii care-i permite concedierea cadrului didactic pentru aplicarea violenței verbale față de copii. Mai mult, Nicolaescu-Onofrei mai scrie că acesta nu trebuia să admită „demisii onorabile” sau sancțiuni de alternativă care i-ar permite reangajarea în sistemul educațional.

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare audio în care se aude cum profesoara clasei intâi îi agresează verbal pe copii. Aceasta a fost făcută publică de vloggerul Ion Andronache, al cărui copil frecventa școala cu pricina. Directorul liceului s-a pronunțat categoric împotriva unui astfel de comportament, iar procuratura generală a pornit un dosar penal pentru tratament inuman și degradant.

Trei considerații, în contextul cazului de la liceul „Socrate”. Evident, mai întâi de toate, se impune referința la...

Publicată de Pagina Liliana Nicolaescu-Onofrei pe Luni, 7 octombrie 2019

Ulterior, învățătoarea care activa de 4 ani în instituție, și-a depus cererea de demisie, însă Primăria Capitalei nu a acceptat-o. Pedagogul a fost concediat în baza Codului Muncii și nu va mai putea activa în domeniul învățământului.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte