Ping-pong de acuzații la Prometeu // VIDEO

23 August 2019 12:01 433 0 Ultima modificare 23 August 2019 12:21

Fondatorii Liceului „Prometeu-Prim” din capitală continuă conflictul în public. Astăzi, au apărut în fața presei doi dintre fondatorii instituției, Ștefan Cioclea și Nicu Roman. Aceștia au dat asigurări că vor elimina toate obstacolele în desfășurarea procesului educațional. De asemenea, au îndemnat părinții care au copii la acest liceu să verifice legalitatea acțiunilor întreprinse de fostul director, Aurelian Silvestru, iar pedagogii să nu contribuie la tensionarea situației și să nu pună în pericol procesul de studii.

Roman Nicu mai spune că atât el, cât și celălalt fondator, Ștefan Cioclea, au interdicția de a intra în clădirile liceului din str. Nicolae Iorga, deși dețin 89% din proprietate. Aceștia afirmă că edificiile sunt proprietatea a trei entități: Primărie, câteva edificii sunt puse în fondul statutar al liceului „Prometeu-Prim”, altă serie de clădiri este în proprietatea Centrului Experimental Prometeu SRL.

Acum câteva zile și Aurelian Silvestru a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că angajații Liceului „Prometeu-Prim” au demisionat in corpore, pentru a fi ulterior reangajați la un alt liceu numit „Prometeu Pro-Talent” – o nouă entitate creată de acesta ca alternativă la Liceul „Prometeu-Prim”. Atât asociații săi, cât și Aurelian Silvestru, au declarat că procesul de învățământ se va desfășura în aceleași spații de școlarizare din strada Nicolaie Iorga ,1 și Nicolae Iorga, 2. Iar un grup de părinți și profesori au cerut printr-un demers Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și altor organe de resort din țară să verifice legalitatea înregistrării noului statut al Liceului Prometeu-Prim, dar și legalitatea desfășurării concursului pentru postul de director al liceului.

După conflictul care s-a creat la liceul privat “Prometeu”, responsabilii de la Ministerul Educatiei spun ca vor adresa o invitatie celor trei fondatori, în speranța că acest conflict va putea fi soluționat pe cale amiabilă înainte de începerea anului școlar. Aminitm că la 3 iulie, după 28 de ani de activitate, Aurelian Silvestru a fost demis din funcția de director al Liceului „Prometeu” din Chișinău, de către alți doi fondatori ai instituției, Ștefan Cioclea și Nicu Roman, în urma unui conflict de interese, după cum s-a afirmat. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte