Promisiuni deșarte pentru 1.500 de copii // VIDEO

23 August 2019 11:44 376 0 Ultima modificare 23 August 2019 11:50

Șapte grădinițe care urmau să-și deschidă ușile în noul an de studii și care trebuiau să fie frecventate de 1.500 de copii nu vor mai activa de la 1 septembrie, așa cum era preconizat. Anunțul a fost făcut de fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, pe pagina sa de facebook. Edilul sugerează că deschiderea a fost oprită de noua administrație a orașului. Acesta se arată indignat de situație, întrucât, spune el, în municipiu se atestă o lipsă de 3 mii de locuri pentru preșcolari. Motivele sunt multiple, unele dintre ele fiind doar formalități, a conchis fostul primar.

„Spre exemplu Grădinița 198, CMC trebui să schimbe statutul grădiniței și denumirea. O decizie pur formală, dar fără de care grădinița nu se poate deschide. Deși au fost alocate 13 milioane.
La grădinița 166, lucrările de construcție s-au finalizat în proporție de 98%, au rămas 2% pentru amenajarea teritoriului. Au fost alocați 28 de milioane pentru reconstrucție, și acum mai este necesar o sumă de 400 mii pentru amenajare, se invocă scuze și s-a blocat șantierul”, i-a răspuns Codreanu unui internaut. 

Despre deschiderea grădinițelor anunța, la începutul acestui an, Ruslan Codreanu, pe atunci primar interimar al capitalei. Tot atunci, fostul edil preciza că municipalitatea a alocat în acest sens peste 43 de milione de lei. Astfel, în sectoarele Ciocana și Râșcani urma să se deschidă câte o instituție, la Botanica - 2, iar la Buiucani - 3.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte