Tarifele la energia electrică ar putea fi majorate

18 Iulie 2019 10:20 596 0 Ultima modificare 18 Iulie 2019 10:21

Se pare că din cauza deprecierii monedei naționale și scumpirea energiei electrice de import vom fi nevoiți să plătim mai mult pentru electricitate. Acești factori au determinat furnizorii să ceară Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să majoreze tarifele.

Decizia finală a ANRE va fi anunțată în luna august. Potrivit ministrului Economiei, vinovată s-ar face guvernarea democrată, care ar fi menținut artificial tarife mai mici.

Prețul la energia electrică a fost micşorat în anul 2018 cu 10%. Acum, şeful ANRE spune că am putea reveni la vechile tarife.

Cu toate acestea, experții în domeniul energetic afirmă că odată cu majorarea prețului la electricitate, Guvernul trebuie să ofere compensații familiilor cu venituri modeste.

În cazul în care ANRE va accepta solicitarea furnizorului privind majorarea tarifului, atunci consumatorii casnici vor plăti cu 15 bani mai mult pentru un kw-h, față de costul achitat în prezent.

Amintim că, în 2018, la inițiativa fostului premier, Pavel Filip, ANRE a redus tarifele la curentul electric. Astfel, preţul pentru un kilowatt-oră s-a micşorat de la 1 leu şi 99 de bani, la 1 leu şi 79 de bani, pentru clienţii Gas Natural Fenosa, iar pentru consumatorii din nordul ţării, preţul pentru un kilowatt-oră a scăzut de la 2 lei și 12 bani la 1 leu și 91 de bani.

Sursa: zugo.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte