Prăpăd în sudul țării // VIDEO

04 Iulie 2019 11:39 269 0 Ultima modificare 04 Iulie 2019 14:09

La doar două zile după stihia care a făcut ravagii în nordul țării, o furtună violentă s-a dezlănțuit în raioanele de sud. Intemperia de ieri a afectat mai multe localităţi din raioanele Cahul, Basarabeasca, Ştefan Vodă, Căuşeni, dar şi din Găgăuzia. Rafalele de vânt au doborât copaci și au smuls acoperişuri, iar unele sate au rămas fără cur­ent electric. N-au scăpat de furia furtunii nici grădinile.

Ploaia şi vântul au făcut ravagii în raionul Basarabeasca, unde salvatorii au fost solicitaţi pentru a efectua lucrări de deblocare, după ce mai mulţi copaci au căzut pe drumuri, case şi conducte de gaz. În același raion rafalele de vânt au smuls foi de ardezie de pe acoperişurile a două blocuri, dar şi a spitalului raional. Iar în satul Săiţi din raionul Căuşeni a fost deteriorat acoperişul sălii sportive a gimnaziului din localitate.

Echipele de pompieri au lucrat în regim intensiv și în municipiul Comrat, unde vântul a doborât mai mulți copaci. În oraşul Ceadîr-Lunga salvatorii au deblocat două autovehicule, dar şi o conductă de gaz de sub copacii căzuţi. Furnizorii de energie electrică au raportat deconectări în 85 de localităţi din raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimişlia şi Leova. Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze valoarea totală a prejudiciilor înregistrate. Potrivit meteorologilor, și astăzi, în sudul țării, sunt posibile ploi însoțite de descărcări electrice.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte