”Moartea”, vândută pe internet // REPORTAJ

24 Mai 2019 09:48 217 0 Ultima modificare 24 Mai 2019 09:50

Un medicament care provoacă avortul spontan este vândut liber, pe internet, fiind la îndemâna oricui. Asta în pofida faptului că preparatele se eliberează, în mod normal, numai cu prescripție medicală iar pastilele trebuie folosite doar sub atenta supraveghere a unui ginecolog pentru că provocă sângerări abundente şi pacientele pot muri. O echipă a postului nostru de televiziune s-a convins cât de ușor este să faci rost de substanța periculoasă. 

Am apelat astăzi unul dintre numerele indicate în anunțurile online și ne-am prefăcut că am vrea să cumpărăm medicamente pentru întreruperea sarcinii. Ne-a răspuns un bărbat, care ne-a asigurat că preparatele sunt inofensive și nu avem de ce să ne facem griji.

De cealaltă parte, medicii ne avertizează că fără supravegherea specialiștilor, un avort poate avea urmări fatale. Mai mult, efectele secundare şi reacţiile adverse ale medicamentelor de acest fel sunt destul de puternice.

Am solicitat o reacție de la reprezentanții Ministerului Sănătății, în legătură cu această situație.

Deși oamenii legi susțin că nu intră în competențele lor să monitorizeze astfel de cazuri, vor investiga situația creată.

Potrivit datelor statistice, anual, în Republica Moldova se fac 60 de mii de avorturi, adică 160 de întreruperi de sarcină pe zi sau şapte timp de o oră.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte