Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție nu prezintă niciun risc

16 Mai 2019 16:23 208 0

Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție nu prezintă niciun risc și are scopul să sporească atractivitatea climatului investițional și să devină un instrument suplimentar în crearea locurilor de muncă.

Declarația a fost făcută astăzi de către vicedirectorul Agenției Servicii Publice, Iulia Petuhov, în cadrul prezentării detaliate a proiectului, care le permite investitorilor străini să obțină cetățenia moldovenească: ”Avem foarte mare grijă să respectăm toate cele patru nivele de verificare, avem grijă de toate recomandările Uniunii Europene. Toate recomandările plasate în raportul OSCE au fost luate în calcul. Respectiv, noi ne luăm angajamentul să păstrăm și să asigurăm buna implementare a programului și nu vedem niciun risc nici pentru regimul de vize, nici pentru securitatea națională.

Autorii regulamentului cu privire la dobândirea cetățeniei prin investiții exclud orice tentativă de fraudă, întrucât solicitanții trec patru nivele de verificare a reputației economice și financiare, în ultimul nivel fiind implicate structuri, precum Interpolul, SIS, MAI și CNA.

Până în prezent, 23 persoane au depus dosare pentru a obține cetățenia Republicii Moldova în baza acestei legi.

În luna aprilie, șeful statului a semnat primul decret privind acordarea cetățeniei prin investiție. Cetățean moldovean a devenit un reprezentat al mediului de afaceri din domeniul tehnologiilor informaționale.

Străinii, care vor să obțină cetățenia țării noastre trebuie să contribuie la Fondul de investiții publice cu o sumă de minimum 100 de mii de euro sau să investească în unul din domeniile de dezvoltare strategică cel puțin 250 de mii de euro.

De asemenea, ei trebuie să aibă o bună reputație economică și financiară și să nu fie implicaţi în cazuri de spălare a banilor sau finanțare a organizaţiilor teroriste.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte