O nouă față pentru strada Rariștii din sectorul Buiucani al capitalei // REPORTAJ

15 Mai 2019 16:49 278 0 Ultima modificare 15 Mai 2019 18:15

Drumul secundar care leagă mai multe străzi din regiune a fost asfaltat pentru prima oară. Oamenii spun că timp de 50 de ani, au fost nevoiți să își pună pungi în picioare, ca să ajungă la șoseaua principală. Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, și șeful interimar al întreprinderii municipale „EXDRUPO”, Marcel Zastînceanu, au verificat, astăzi, felul cum se desfășoară lucrările.

Oamenii care locuiesc pe strada Rariștii din Capitală au profitat de ocazie și și-au spus necazul primarului interimar.

Localnicii recunosc că asfaltarea străzii este o mare bucurie pentru ei. Potrivit acestora, în zilele ploioase, drumul era plin de noroi și devenea impracticabil.

Șeful interimar al întreprinderii municipale EXDRUPO, Marcel Zastînceanu, dă asigurări că asfaltul așternut va rezista cel puțin zece ani, iar lucrările ar putea fi încheiate chiar astăzi, dacă nu va ploua: ”Minim zece ani, garanția la asfalt, drumul nou este minim zece ani. MUSCA Ne străduim astăzi până seară, cel târziu mâine vor fi încheiate lucrările.

La rândul său, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, susține că și alte străzi din municipiul Chișinău vor fi reparate: ”Aici niciodată nu a fost drum, vom interveni la fiecare solicitare, colegii mei de la direcția de transport cu exdrupo oricum au ridicat toate solicitările care au fost de 8, 9 ani, 5 ani de zile care au fost scrise, vom interveni la fiecare caz în parte, prioritar acolo unde nu există chiar deloc condiții pentru oameni.”

În total, au fost asfaltați 5.500 de metri pătrați de drum de pe strada Rariștii. În acest scop, au fost alocate aproximativ un milion trei sute de mii de lei.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte