O fetiță de 8 ani a fost lăsată la mijloc de drum de șoferul unui maxi-taxi // VIDEO

22 Aprilie 2019 16:03 738 0 Ultima modificare 22 Aprilie 2019 17:53

A dat jos din microbuz un copil de 8 ani, pe motiv că era ultimul pasager. Un șofer de maxi taxi de pe linia 157 riscă să fie concediat, după ce a obligat o elevă să coboare cu câteva stații mai devreme decât preconiza. Părinții minorei susțin că gestul este de neiertat. Aceștia au sesizat reprezentanții companiei de transport care administrează ruta și cer să fie penalizat conducătorul auto neglijent. 

Mihail David este tatăl unei fetițe de 8 ani. Deși familia locuiește în satul Floreni, raionul Anenii Noi, micuța face aproape zilnic naveta în capitală, cu microbuzul numărul 157. Vineri, copila a fost nevoită să coboare din mijlocul de transport cu câteva stații mai devreme. Solicitarea a venit chiar din partea șoferului, spune tatăl fetei: ”Domnul conducător auto a dat-o jos la gara feroviară explicând că nu mai are pasageri și trebuie să se dea jos, să se întoarcă pe rotundă. Copilul s-a dat jos, s-a uitat la dreapta, la stânga, i-a dat mamei un telefon, și mama ia explicat cum să se deplaseze și mama a ieșit în întâmpinare la copil.

Părinții fetiței sunt indignați de situația creată, mai ales că șoferul este și el originar din satul Floreni. Acesta, însă, a refuzat să le dea vreo explicație, a mai spus tatăl copilului: ”Necătând că acesta este un copil de opt ani, și copiii în ziua de azi îi pierdem, ei și așa dispar și nu-i găsim, dar mă rog, s-a întâmplat așa caz, trebuia să vină la noi că suntem oameni de sat, să spună, bre am dat copilul jos, sau s-a găsit copilul, tot normal? El nu a venit cu nici o explicație, nici cu motive, nici să își ceară scuze.

Reporterul Vocea Basarabiei a încercat să afle și versiunea șoferului vizat, însă acesta a întors spatele. Unii colegi de breaslă al conducătorului auto i-au sărit în apărare și au reacționat agresiv. Alții, însă, ne-au spus că bărbatul nu ar fi la prima abatere de acest fel. Și pasagerii care au aflat de cele întâmplate s-au arătat indignați de situația creată.

Reprezentanții companiei de transport ne-au spus că vor iniția o anchetă internă iar conducătorul auto ar putea fi concediat. ”Șoferul neapărat o să fie pedepsit, o să deschidem o anchetă internă, chiar de azi șoferul va fi eliberat din funcție . Dar pot să zic că dacă el nu a dus pasagerul până la punctul de destinație, șoferul a procedat incorect”, a spus administratorul companiei de transport ”Rapid”, Serghei Anistratincov. 

Pe linia 157 circulă 13 mijloace de transport.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte