17 persoane au fost reținute după descinderile de la Agenția Servicii Publice // VIDEO

18 Aprilie 2019 17:48 290 0 Ultima modificare 18 Aprilie 2019 17:53

17 persoane, membri a patru grupări criminale, specializate în migrația ilegală, confecționarea și vinderea actelor false, șantaj și spălare de bani, au fost reținute de angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ai Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit procurorilor, printre cei reținuți sunt un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, dar și un șef de secție de la Agenția Servicii Publice.

Potrivit procurorilor, angajatul de la MAI avea rolul de intermediar între membrii grupărilor. Totodată, acesta gestiona canalul de migrație ilegală. În cadrul perchezițiilor au fost depistate 100 de acte false, care erau confecționate într-un laborator clandestin. De fabricarea lor era responsabil angajatul de la Agenția Servicii Publice. Solicitanții de documente achitau mii de euro pentru acestea.

În cadrul operațiunii au fost efectuate 52 de percheziții, iar în afară de actele false procurorii au ridicat 30 de mii de euro, arme și muniții. Mai mult, câțiva membri ai grupărilor criminale sunt originari din regiunea transnistreană cu antecedente penale. Unii dintre ei erau anunțați în căutare internațională.

Potrivit procurorilor, mai mulți dintre cei reținuți și-au recunoscut vina. Bănuiții activau pe teritoriul mai multor state, inclusiv Republica Moldova, România, Ucraina, Germania, Polonia, Slovacia și Cehia.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte