Cimişlia va găzdui cea de-a VI-a ediţie a „Paradei Florilor”

12 Aprilie 2019 13:17 259 0

Cultivatori de flori şi plante decorative din întreaga ţară vor participa pe 21 aprilie, la cea de-a VI-a ediţie a expoziţiei-târg „Parada Florilor”, ce va avea loc în oraşul Cimişlia, transmite MOLDPRES.

„Parada Florilor” de la Cimişlia este dedicată promovării și susținerii crescătorilor de flori și are drept scop identificarea perspectivelor de dezvoltare și comercializare a plantelor ornamentale. Evenimentul va include expoziţii de flori, arbuşti şi arbori decorativi, material semincer, produse gastronomice florale, tradiţionale, expoziţii de artizanat şi textile ale meşterilor populari, cu tematică florală, utilaje şi echipament destinat horticulturii, master-class-uri în îngrijirea florilor şi concursuri tematice.

„Floricultura este un domeniu care merită să fie dezvoltat şi pe parcursul ultimilor ediţii ale acestui festival am reuşit să concentrăm la Cimişlia horticultori interesaţi nu doar din sudul ţării, ci şi din întreaga ţară. Ne-am dori ca acest târg să devină popular şi peste hotare, aşa cum sunt mai multe evenimente de acest fel ajunse renumite în lume. Sectorul floriculturii are un mare potenţial care trebuie promovat prin familiarizarea cumpărătorilor cu asortimentul, diversitatea produselor floricole și volumul de producere al crescătorilor de flori, cu diverse specii de arbuști și arbori decorativi. De asemenea, producătorii de material semincer, bulbi, butași, tuberculi, puieți trebuie să dispună de o platformă pentru facilitarea schimbului de experiență, fapt care va susţine și atragerea turiștilor în zonă”, a explicat pentru MOLDPRES Gheorghe Netedu, vicepreşedintele raionului Cimişlia.  

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte