Reținut pentru că a șantajat o cetățeancă a Germaniei

14 Martie 2019 16:16 294 0

Un bărbat cu  vârsta de 43 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut de ofițerii de investigații și procurori fiind suspectat de șantaj. Acesta anterior a fost condamnat pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri, fiind eliberat din locurile de detenție în anul 2017, unde a petrecut 23 de ani.

La 5 martie curent, a fost recepționată plângerea unei cetățence a Germaniei, cu vârsta de 38 de ani, care a comunicat că este șantajată de către un bărbat, pe care l-a cunoscut prin intermediul rețelelor sociale.

Fiind audiată, victima a declarat că începând cu luna februarie 2019, suspectul a stabilit o legătură virtuală cu aceasta, iar în urma schimbului de mesaje, bănuitul a obținut încrederea femeii. Prin diverse metode de convingere, suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim. Ulterior, suspectul a început să șantajeze victima, sub amenințarea postării pe rețelele de socializare  a imaginilor obținute, solicitându-i transmiterea sumei de 600 euro.

Astfel, la data de  4 martie,  victima a transmis în adresa suspectului o parte din banii ceruți, prin intermediul unui transfer bancar.

În urma investigațiilor efectuate de către ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații, ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale,  s-a constatat că suspectul, creând un profil cu identitate falsă pe una din rețelele sociale, obținea încrederea mai multor femei - cetățence ale altor state și prin diverse metode le determina pe acestea  să-i transmită imagini personale cu caracter intim, pentru ca a șantaja ulterior victimele prin  obținerea mijloacelor bănești în schimbul nerăspândirii imaginilor date.

Datorită acțiunilor prompte ale forțelor de ordine, la 12 martie 2019, bărbatul a fost reținut în mun. Chișinău, asupra suspectului fiind depistat telefonul mobil care era utilizat în scopul gestionării profilului virtual creat. La fel, au fost depistate și mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar în cadrul audierilor, acesta  și-a recunoscut vina integral.

În caz de condamnare, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 7 ani.

La moment, investigațiile pe caz continuă, pentru stabilirea tuturor victimelor sau eventualele  victime ale acțiunilor suspectului.

Acțiunile de reținerea s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor BPDS „Fulger”

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte