VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Șeful OMS a afirmat că suntem aproape de sfârșitul pandemiei COVID-19

În contextul pandemiei COVID-19, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune că lumea nu a fost niciodată într-o situație mai bună pentru a pune capăt pandemiei, însă e nevoie, precizează el, ca statele să își continue eforturile împotriva virusului care a ucis peste șase milioane de persoane.

„Nu am ajuns încă acolo, dar sfârșitul se vede”, a declarat directorul general al OMS, într-o conferință de presă.

Decesele cauzate de COVID-19, săptămâna trecută, au fost cele mai scăzute din martie 2020”, a subliniat șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

În opinia sa, lansarea vaccinurilor și a terapiilor au ajutat la salvarea de vieți și au limitat răspândirea virusului.

Apărut în China la sfârșitul anului 2019, infecția a ucis aproape 6,5 milioane de oameni și a îmbolnăvit alți peste 600 milioane, afectând puternic economiile globale și sistemele de sănătate. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății consideră că țările trebuie să se uite, în continuare, cu atenție la politicile lor de sănătate și să promoveze vaccinarea în rândul grupurilor de risc.

OMS a avertizat totuși cu privire la posibilitatea unor viitoare valuri COVID.

Autor

  • Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.