Mai aproape de unire // VIDEO

Cu drapele tricolore și piese patriotice. Astfel este promovată Unirea Basarabiei cu România de zeci de unioniști în cadrul celui mai mare Marș al Centenarului. Timp de o săptămână, manifestanții au parcurs peste 150 de kilometri și au ajuns în municipiul Reghin din județul Mureș. În fiecare sat, aceștia sunt întâmpinați cu daruri de localnici și autoritățile publice locale.

„Sperăm ca cei care scriu istorie să aibă în vedere lucrul acesta, efortul care îl faceți dumnevoastre pentru Centenarul care urmează a-l sărbători. Sperăm ca clasa politică actuală sau viitoare să găsească o soluție pașnică de unificare a celor două state, pentru că nu e corect ca două țări unite de aceeași limbă să fie separate", a spus primarul comunei Crăiești, județul Mureș, Vasile Vereș.

Traseul care va fi parcurs cuprinde 1.300 de kilometri, fiind împărţit în 11 etape a câte cinci zile. Participanţii vor traversa Carpaţii, iar apoi vor trece Prutul, trecând prin 300 de oraşe şi sate din România şi Republica Moldova.

Cel mai în vârstă participant are 73 de ani și este din Grătiești, municipiul Chișinău. Marșul Centenar se va încheia pe 1 septembrie, cu o manifestație în Piața Marii Adunări Naționale.