VOCEA CARE NE UNEȘTE

Republica Moldova va recepționa 132 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 din partea României

În Republica Moldova va sosi astăzi seara, 17 aprilie, un lot de 132 de mii de doze de vaccin „AstraZeneca”, împotriva noului coronavirus. Donația este oferită de Guvernul României și va fi adusă la Chișinău prin intermediul Mecanismului european de protecție civilă, transmite IPN.

Serurile anti-COVID-19 sunt transportate cu autocamioanele și vor sosi la Vama Leușeni, în jurul orei 19.00.

Donația face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova, anunțat de președintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în data de 29 decembrie 2020. În total, Republica Moldova va primi din partea României circa 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, în calitate de ajutor umanitar.

Primele 21 600 de doze de vaccin „AstraZeneca”, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, au fost aduse la Aeroportul Internațional Chișinău la 27 februarie, cu o aeronavă „SMURD”.

Tot astăzi seara, 17 aprilie, la Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza un avion, care va aduce alte 48 de mii de doze de ser „AstraZeneca”, oferite Republicii Moldova prin intermediul Platformei „COVAX”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

cele mai populare