VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președintele Joe Biden, testat din nou pozitiv la COVID-19 la câteva zile de la vindecare

Testul pentru Covid-19 pe care l-a făcut sâmbătă dimineață președintele Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, s-a pozitivat din nou, după ce în urmă cu câteva zile președintele își reluase activitatea, considerându-se vindecat de coronavirus, scrie digi24.ro.

Joe Biden primise diagnosticul de Covid-19 după ce un prim test i-a ieșit pozitiv la 21 iulie. Președintele a avut simptome ușoare spre moderate. I s-a administrat tratamentul antiviral cu medicamentul Paxlovid de la Pfizer, iar după cinci zile, testele i-au ieșit negative, considerându-se vindecat.

Astfel, Joe Biden își încheiase miercuri perioada de izolare, după ce a fost testat negativ la COVID de două ori și după cinci zile de izolare şi tratament.

Sâmbătă, însă, medicul președintelui american, dr. Kevin O'Connor, a anunțat că testul a ieșit din nou pozitiv. El spune că este posibil că fie vorba despre o „recidivă”, situație care „a fost observată la un mic procent de pacienți tratați cu Paxlovid”.

Deocamdată, nu se constată vreo reapariție a simptomelor, iar șeful Casei Albe „continuă să se simtă destul de bine” și, ca urmare, nu va relua tratamentul, a precizat Casa Albă.

Medicul O'Connor a precizat că președintele a fost testat negativ marți seara, miercuri dimineața, joi dimineața și vineri dimineața, iar sâmbătă dimineața testul s-a pozitivat din nou.

„Cu toate acestea, având în vedere testul său antigen pozitiv, el va reîncepe procedurile stricte de izolare”, a anunțat medicul, citat de CNN.

Joe Biden sărbătorise miercuri revenirea sa în viața publică cu declarații făcute la Casa Albă, în care îi îndemnase pe americani să se vaccineze. El însuși este vaccinat cu toate cele patru doze disponibile. Tocmai de aceea, Joe Biden făcuse o comparație între felul în care a trecut el prin boală și felul în care a trecut predecesorul său Donald Trump, care a avut o formă mai gravă, și a spus că diferența provine din vaccinare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.