Valeriu Munteanu: „Utilizarea mașinii de serviciu, în zi de duminică, în scop personal este un abuz din partea președintelui”

10 Septembrie 2018 09:20 33837 0 Ultima modificare 10 Septembrie 2018 09:25

Liberalul Valeriu Munteanu susține că dacă accidentul în care fost implicat președintele Igor Dodon ar fi avut într-un alt stat european, șeful statului ar fi demisionat. Potrivit lui, utilizarea mașinii de serviciu, în zi de duminică, în scop personal este un abuz din partea președintelui, transmite evz.md

„Cea mai deocheată apreciere (a accidentului - n.r.) a venit de la deputatul PSRM Vlad Bătrâncea, care a declarat, că accidentul ar fi fost „un atentat” la viața șefului statului. Sigur că este o idioțenie, ce încearcă să acopere caracterul ilegal al cursei de duminică a cortegiului prezidențial. Nu există teroriști la Floreni. În orice alt stat european, președintele ar fi fost dator cu o demisie de onoare, dacă s-ar fi constat că acesta, în zi de duminică își plimba mama și fiul cu mașina sa de serviciu, dar desigur, nivelul toleranței ridicate a moldovenilor la derapajele politicienilor este atât de mare, încât acest „detaliu insignifiant” din arhitectura accidentului de astăzi va fi trecut cu vederea. Din păcate”, a scris Munteanu.

Liberalul a mai adăugat că în acest caz s-ar cere crearea unei comisii parlamentare care să verifice circumstanțele în care s-a produs accidentul.

„Poate, totuși, se formează o comisie parlamentară, în cadrul căreia s-ar stabili clar și fără echivoc toate circumstanțele acestui accident și mai ales dacă președintele putea sau nu să-și ducă membrii familii cu mașina de serviciu, în zi de duminică... Dacă citești legea cu calm, fără să invoci diferite divinități, sau blesteme, vezi foarte clar că ceea ce a făcut astăzi Dodon este un abuz”, a conchis politicianul.

Între timp au apărut informații noi despre starea de sănătate a Președintelui Republicii Moldova, care pare să fie mult mai complicată decât s-a declarat ieri. Unul dintre liderii PSRM, consilierul municipl Ion Ceban, foarte apropiat șefului statului, a scris în această dimineață că Dodon ar suferi de probleme la coloana vertebrală, iara mama președintelui ar fi fost supusă unei operații.

Domnul președinte a evitat să dezvăluie detalii despre consecinețele accidentului, fiindcă nu a vrut să pună accent pe starea sa, dar am aflat că de fapt au fost înregistrate un șir de traumatisme, atât la dumnealui, la coloana vertebrală, cât și la copilul său și mama sa, care a suportat deja o primă intervenție chirurgicală. Ne rugăm pentru sănătatea familiei prezidențiale, care din fericire a ieșit fără victime din acel accident foarte și foarte dubios. După toate evidențele care reies din imagini, el a fost mai curând unul înscenat, decât întâmplător și îl tratăm cel puțin ca pe un semnal de avertizare, dacă nu ca pe o tentativă direct la viața și sănătatea șefului statului”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Deocamdată nu avem un comunicat al medicilor cu privire la starea de sănătate a Președintelui și a membrilor famliei sale.

Vă reamintim că ieri a avut loc un grav accident rutier cu implicarea coloanei oficiale a Președintelui Republicii Moldova. Accidentul a avut loc pe traseul Strășeni-Călărași. Șeful statului împreună cu șoferul său, dar și cu mama, soția și un fiu, au fost internați la spital. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte