Scandal între PLDM și Șor! Primarul de Orhei cere ridicarea mandatelor deputaților PLDM pentru că ar fi fost „obținute prin fraudă”

17 Iulie 2018 03:00 3450 0

Liderul Partidului „ȘOR", Ilan Șor, susține că nu le va permite „politicienilor corupți" să distrugă proiectele sociale lansate la inițiativa sa, inclusiv magazinele sociale de care beneficiază 200 de mii de cetățeni ai R. Moldova cu venituri mici. În acest sens, Ilan Șor a anunțat că pregătește un demers, prin care va cere Comisiei Electorale Centrale să anuleze mandatele deputaților Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), deoarece „le-au obținut cu încălcarea flagrantă a legislației", scrie ziarulnational.md.

Primarul de Orhei a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că reprezentanții PLDM, Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), precum și Platforma „Demnitate și Adevăr" (PDA) ar întreprinde mai multe tentative pentru a „discredita și distruge" proiectele sociale lansate la inițiativa sa, în special magazinele sociale deschise în mai multe localități din republică.

„Liderii PDA și PAS, prin intermediul PLDM, încearcă să ne discrediteze, încearcă să distrugă magazinele sociale. Dar cine sunt acești oameni? Deputatul Țap, deputata Maria Ciobanu, care a primit o mașină scumpă de la Vlad Filat. Sunt cei care au adus pensionarii și oamenii la nivelul de viață pe care îl au acum", a acuzat Șor.

Primarul de Orhei a reiterat că, datorită banilor săi, pe care i-a acordat fostului lider al liderului PLDM, Vlad Filat, deputații liberal-democrați ar fi ajuns în Parlament. În acest context, Șor a anunțat că va solicita ridicarea mandatelor deputaților PLDM, pentru că le-au obținut ilegal.

„Asta pentru că PLDM nu a prezentat la CEC datele despre acești bani pentru campania electorală din 2014. Le-am solicitat avocaților să pregătească un document în care vor cere să anuleze mandatele deputaților PLDM, care ajuns în Parlament pe banii mei", a punctat Ilan Șor.

Totodată, acesta a adăugat că va reacționa foarte dur, atunci când „politicienii corupți vor încerca să distrugă proiectele sale sociale, făcute pentru sprijinirea oamenilor săraci, care au fost aduși la sapă de lemn de guvernarea PLDM".

„Îmi era indiferent atunci când mă critică pe mine, dar atunci când atacă oamenii simpli și încearcă să le rupă de la gura ultima bucățică de pâine, nu voi permite acest lucru. Veți răspunde în fața oamenilor și dacă credeți că glumesc, greșiți!", i-a atenționat Ilan Șor.

Primarul de Orhei a anunțat și despre inițierea unor acțiuni ample de protest împotriva acestor tentative. „Noi vom reacționa dur la tentativele de distrugere a proiectelor sociale pentru oameni. Mi-e indiferent ce vreți să faceți. Oamenii nu vă vor permite și am să vă demonstrez acest lucru. Toți înțeleg că suntem o forță politică în creștere. Zilnic în rândurile noastre vin noi și noi membri", a conchis sursa citată.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte