AP OSCE: ”Trupele ruse care staționează ilegal în Republica Moldova trebuie să se retragă de pe teritoriul acesteia”

11 Iulie 2018 03:00 6856 0

Trupele ruse care staționează ilegal în Republica Moldova trebuie să se retragă de pe teritoriul acesteia. O declarație în acest sens a fost votată de Adunarea Parlamentară a OSCE.

Documentul stipulează necesitatea intensificării eforturilor pentru retragerea trupelor străine din regiunea transnistreană. La reuniune a participat și deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, care a mulțumit tutuor statelor care au susținut inițiativa.

Potrivit democratului, Republica Moldova va continua să își respecte toate angajamentele internaționale, să demonstreze că este un partener de încredere și un factor de stabilitate în regiune.

După sprijinul ONU, avem acum și întreg suportul AP OSCE pentru a rezolva definitiv această situație. Suntem recunoscători tuturor statelor care au ales să fie alături de țara și cetățenii noștri. Republica Moldova va continua să își respecte toate angajamentele internaționale, să demonstreze că este un partener de încredere și un factor de stabilitate în regiune."

Cu o reacție a venit și Partidul Democrat din Moldova, care a menționat că rezoluția adoptată în plenul Adunării Parlamentare a OSCE reiterează suportul pentru o rezolvare pașnică și definitivă a diferendului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. 

Rezoluția adoptată în plenul Adunării Parlamentare a OSCE reiterează suportul pentru o rezolvare pașnică și definitivă a diferendului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, afirmând totodată necesitatea ca toate părțile implicate să își onoreze angajamentele, conform legislației internaționale".

În data de 22 iunie, Adunarea Generală a ONU a aprobat proiectul de rezoluţie depus de ţara noastră şi de alte şapte state cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei. Documentul a primit 64 de voturi pentru, 15 împotrivă.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte