Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) susține Republica Moldova

10 Iulie 2018 03:00 2162 0

Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa , a reafirmat, necesitatea retragerii complete a forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Despre aceasta se spune într-un comunicat al Parlamentului.

Astfel, au fost dezbătute 25 de amendamente propuse la textul Rezoluției de către delegațiile celor 57 de state participante.

Printre acestea au fost votate trei amendamente cu referire la Republica Moldova prin care s-a cerut repetat necesitatea transformării actualei misiuni de menținere a păcii în una civilă cu mandat internațional.

Șeful delegației Parlamentului la Adunarea Parlamentară, Sergiu Sîrbu a menționat că prin susținerea amendamentelor, organizația și-a reconfirmat sprijinul pentru soluționarea diferendului transnistrean cu respectarea integrității teritoriale și suveranității țării noastre.

Cea de-a 27-a sesiune a Adunarea Parlamentară a OSCE are loc în perioada 7 – 11 iulie 2018 și este găzduită de Bundestagul Germaniei.

Sesiunea anuală reunește pentru dezbateri peste 300 de parlamentari, din 57 de țări din America de Nord, Europa și Asia.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte