Declarația MPU privind alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

29 Aprilie 2021 11:04 545 0
Mișcarea Politică UNIREA a luat act de Decretul președintei Maia Sandu privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 11 iulie. Redăm mai jos textul opiniei exprimată pe Facebook:
 
„Alegerile parlamentare anticipate sunt o necesitate imperioasă pentru Republica Moldova, or, Parlamentul ales în februarie 2019, după croiala binomului Plahotniuc-Dodon, un Parlament burdușit cu traseiști, cu penali, cu hoți de miliarde și cu păpuși preaplecate ale Kremlinului, nu mai poate să reprezinte interesele românilor basarabeni. Unioniștii au insistat constant asupra necesitatii alegerilor parlamentare anticipate încă din iunie 2019, odată cu fuga lui Plahotniuc.
 
În 2020-2021, ca niciodată, crizele multiple, dar mai ales pandemia Covid-19, a demonstrat cu prisosință caracterul eșuat al statului Republica Moldova, care nu își poate proteja cetățenii împotriva acestui dușman distrugător de vieți, or, la mai bine de trei luni și jumătate de la începutul campaniei de vaccinare în Europa și în lume, statul nostru ocupă unul dintre ultimele locuri în lume după gradul de vaccinare a cetățenilor, sursele de vaccin fiind doar din donații, în primul rând din partea Țării Mamă România, care - și de această dată - a demonstrat în mod exemplar că are grijă și de fiii săi basarabeni, asigurându-ne cu dispozitive medicale, echipamente de protecție, vaccin anti-covid dar și primindu-i spre vaccinare în România pe toți basarabenii cu cetățenie română.
Astfel, dezideratul nostru de suflet – Unirea Basarabiei cu România devine și mai limpede pentru mulți cetățeni de-ai noștri, care înțeleg acum ca niciodată că izbăvirea noastră poate fi realizată doar în sânul României, împreună cu toți românii, împreună cu toți europenii, împreună cu NATO și UE.
 
În același timp, pentru că alegerile parlamentare nu au turul doi, așa cum am avut la prezidențiale, unde au mers circa 10% din voturi acumulate în turul întâi de la alți candidați către Maia Sandu, subliniem, încă o dată, faptul că niciun vot nu trebuie să se piardă, iar pentru aceasta, având în vedere pericolul Dodon-Sor-Plahotniuc, care au încercat o noua lovitură de stat zilele trecute asupra Curții Constitutionale, la care se adauga populismul gen Partidul Nostru și Usatîi, soluția cea mai eficientă este participarea tuturor pro-europenilor și a unioniștilor pe o singură listă, intr-un singur bloc electoral. Deși insistăm pe aceasta solutie, initial acceptata și promisă de PAS, din păcate, începând cu luna ianuarie, toată societatea a observat o altă abordare în acest sens - un refuz fără explicații.
 
Toți conștientizează necesitatea prezenței unei fracțiuni unioniste in Parlamentul RM. Realizarea acestui obiectiv este necesara, mai ales in condițiile în care PAS, la fel ca si partidele de stanga si unele de centru-dreapta, pune din ce in ce mai mult accent pe “națiunea civică” și pe alte pe noțiuni ce cultivă moldovenismul primitiv.
În aceste condiții, Mișcarea Politică UNIREA va milita deschis și intransigent în alegerile parlamentare anticipate pentru Unirea cât mai grabnică a Republicii Moldova cu România, iar pentru ca acest obiectiv să fie atins avem nevoie în Parlamentul de la Chișinău de o fracțiune parlamentară unionistă solidă, care va cataliza procesul de unire a celor două state românești, acum și pentru vecie.
În acest sens MPU va depune efort în continuare pentru unirea sub aceleași flamuri politice și electorale a tuturor forțelor pro-românești din societatea noastră, urmând să fie identificată cea mai bună și mai prolifică soluție de participare în alegerile parlamentare. 
 
Chisinau, 28 aprilie 2021”
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte