Poziția Partidului „ȘOR” și a Platformei „Pentru Moldova” privind hotărârea Curții Constituționale, prin care a anulat starea de urgență

29 Aprilie 2021 06:42 388 0
„Presiunile asupra Curții Constituționale, pentru a lua decizii în funcție de interesele politice, nici măcar nu mai sunt mascate, se comit deschis, în văzul tuturor”. Aceasta este poziția Partidului „ȘOR” și a Platformei „Pentru Moldova” privind hotărârea Curții Constituționale, prin care a anulat starea de urgență.
 
Într-o declarație de presă se spune că „am văzut cu toții cum partidul condus indirect de președintele Maia Sandu, care a fost și unul din autorii sesizării examinată astăzi, a forțat la propriu, prin manifestații organizate la ușa Curții Constituționale, emiterea acestei hotărâri. Or, acest lucru este inadmisibil și compromite din start imaginea și credibilitatea acestei instituții, care s-a lăsat antrenată în aceste jocuri de putere, amplificând astfel criza politică și, prin ricoșeu, și criza socială și economică” și că „nu mai încape nici o îndoială că, prin decizia de astăzi, Curtea Constituțională și-a arătat adevărata misiune: cea de bâtă politică în mâna președintelui Maia Sandu”.
 
„Să fie clar: deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” au votat pentru instituirea Stării de Urgență pentru a salva viețile oamenilor. Această măsură a fost aplicată pentru a putea lupta cu pandemia, nu cu oponenții politici. Lupta politică e altceva decât lupta cu virusul și cu moartea. Păcat că nu a înțeles acest lucru nici Președinția, nici deputații care au contestat decizia la CC, nici judecătorii Înaltei Curți”, se mai spune în poziția celor două formațiuni partamentare. 
 
Totodată, se spune că „Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au depus eforturi pentru a preveni o criză umanitară în Republica Moldova, determinată de colapsul economic și criza acută din sănătate, pe fundalul pandemiei de COVID-19”, că a optat pentru învestirea unui guvern, chiar dacă, din punct de vedere politic, alegerile anticipate îi avantajează.
„Din păcate însă, unii actori politici au pus interesul personal de-asupra celui comun, iar din această cauză, intrăm într-o nouă fază electorală cu consecințe greu de estimat. Noi suntem pregătiți de alegeri și vom obține un rezultat bun. Dar nu putem garanta că țara va avea ceva de câștigat din asta, dimpotrivă, este foarte probabil să piardă și ceea ce i-a mai rămas. Curtea Constituțională a anulat Starea de urgență, în timpul căreia numărul de infectări cu noul coronavirus și cel al deceselor cauzate de COVID-19 a scăzut. Din păcate, însă, pandemia nu s-a anulat”, se spune în luarea de poziție. 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte