PG a refuzat înregistrarea în Registrul de evidență a infracțiunilor și inițierea unui proces-penal pretinsele fapte de uzurpare a puterii de stat

28 Aprilie 2021 22:13 340 0

Procuratura Generală a anunțat astăzi că a examinat, în ordine prioritară, adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc din 26 aprilie 2021, prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate, comunică MOLDPRES.

Într-un comunicat emis de Procuratură se spune că „prin Ordonanța din 28 aprilie 2021, Procurorul General a dispus refuzul de a înregistra respectiva adresare în Registrul de evidență a infracțiunilor și, respectiv, de a iniția un proces-penal, reieșind din următoarele considerente: din punct de vedere procesual, adresarea deputaților nu corespunde cerințelor de formă și conținut unui act de sesizare despre infracțiuni, prevăzute de Codul de procedură penală. Iar din punct de vedere al dreptului material, din circumstanțele de fapt invocate de către petenți nu rezultă obiectiv o bănuială rezonabilă privind săvârșirea infracțiunilor denunțate sau altor infracțiuni”.

La 23 aprilie, deputații din majoritatea formată din PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova au anulat hotărârea privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Ulterior, deputații au votat pentru candidatura lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la CCM. Acesta a depus jurământul în lipsa șefului statului.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte