Un fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție, bănuit că a pretins mită 50 de mii de euro

22 Aprilie 2021 11:06 321 0

Un fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Potrivit oamenilor legii, cazul a avut loc în anul 2018, când bănuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 de mii de euro, transmite IPN.

Procuratura Generală precizează, într-un comunicat de presă, că, în schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău, în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani.

Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului. Ca rezultat, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea în instanța de apel, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.

Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorului să-și „onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați.

În prezent, persoana bănuită nu mai activează în organele procuraturii. Fiind audiată de procurori, aceasta nu-și recunoaște vina. La această etapă, ea este cercetată în libertate, asupra măsurii preventive urmând să se decidă după înaintarea învinuirii.

Urmărirea penală este efectuată de către PCCOCS de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Presa scrie că ar fi vorba despre fosta șefă-adjunctă a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, informația nefiind confirmată de Procuratură.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte