Klaus Iohannis: România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova

21 Aprilie 2021 10:21 375 0 Ultima modificare 21 Aprilie 2021 10:27

România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova. Mesajul a fost transmis de președintele României, Klaus Iohannis, care a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la București, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției României, șeful statului român a evidențiat sprijinul consistent oferit de România, în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Klaus Iohannis a remarcat că, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum și o cantitate de peste 200 de mii de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6 mii de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul de susținere pentru agenda de reforme promovată de președintele Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state.

La rândul său, Maia Sandu a exprimat mulțumiri pentru susținerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19 și a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic și european.

Cei doi președinți au convenit continuarea dialogului bilateral la nivel înalt în vederea aprofundării cooperării pe mai multe dimensiuni, în special în ceea ce privește proiectele bilaterale de importanță strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum și al educației sau sănătății. Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european.

În vizita sa inopinată din după-amiaza zilei de 20 aprilie, Maia Sandu a mai avut întrevederi cu prim-ministrul Florin Cîțu, cu președintele Senatului, Anca Dragu, și cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte