Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

”Iarba verde de acasă”, ”Descoperim destine”, ”Întâlniri cu prietenii”

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC

 

Consolidarea cooperării bilaterale în administrarea alegerilor din Republica Moldova și România

01 Septembrie 2020 09:41 257 0

Membri și funcționari din cadrul Comisiei Electorale Centrale au avut o ședință de lucru cu Cristian Andreescu, Secretar general al Autorității Electorale Permanente a României, aflat, în aceste zile, într-o vizită de documentare la Chișinău.

Conducerea CEC a evidențiat că această vizită întărește relațiile de colaborare stabilite și dezvoltate de-a lungul anilor, având drept fundamente legăturile dintre țările noastre și, în mod special, instituțiile electorale pe care le reprezentăm.

Agenda de discuții a cuprins teme actuale și de interes comun pentru părți, întrucât, în această toamnă, urmează a fi organizate alegeri prezidențiale în Republica Moldova, iar în Romania - alegeri locale generale și parlamentare.

Transparența procesului electoral și a controlului finanțării campaniilor electorale, asigurarea dreptului la vot pentru cetățenii aflați în străinătate prin implementarea unor metodelor alternative de vot, au fost principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor.

Atenție sporită a fost oferită și organizării alegerilor pe timp de pandemie. Oficialii au reiterat că sănătatea și securitatea alegătorilor, funcționarilor electorali și a altor subiecți, este prioritară pentru instituțiile care administrează procesele electorale.

Părțile au exprimat angajamentul puternic și interesul comun pentru continuarea dezvoltării și consolidării cooperării bilaterale între Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova și Autoritatea Electorală Permanentă din România.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte