Ana Guțu, mesaj de Ziua Limbii Române la Chișinău și București

31 August 2020 12:33 432 0

Ana Guţu, secretarul de stat al Departamentului pentru relația cu R. Moldova în Guvernul de la București, a venit cu un mesaj de Ziua Limbii Române care este sărbătorită astăzi, în România și în Republica Moldova. 

Chișinău și București sunt două inimi românești, care bat în unisonul verbelor latine. Mișcarea de emancipare națională românească între Prut și Nistru a fost de sorginte lingvistică, sutele de mii de participanți la Marea Adunare Națională revendicau revenirea limbii române la alfabetul latin, după 55 de ani de prizonierat în alfabetul chirilic. La 31 august 1989 a fost adoptată legislația lingvistică: limba română a revenit la alfabetul său firesc – cel latin”, a amintit secretarul de stat de la București.

Totodată, sursa a subliniat că Mihai Eminescu este simbolul identității și culturii românești. „Suntem Români și punctum” – a spus poetul, și, în această zi de 31 august, să răsune pe ambele maluri ale Prutului: La mulți ani, Limbă Română întru dăinuirea neamului românesc!”, a conchis Ana Guțu.

Sursa: InfoPrut.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte