Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

”Iarba verde de acasă”, ”Descoperim destine”, ”Întâlniri cu prietenii”

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC

 

Modul de înregistrare a candidaților la alegerile prezidențiale a fost modificat

25 August 2020 09:37 376 0

Comisia Electorală Centrală a aprobat în ședința de astăzi modificarea regulamentului privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Maxim Lebedinschi, secretarul CEC a informat că regulamentul a fost consultat atât cu Ministerul Justiției și CNA, cât și cu asociația Promo-LEX. „Toate propunerile din partea societății civile au fost acceptate, cu excepția uneia. Proiectul are mai multe ajustări tehnice, gramaticale, ale normelor de regulament față de alte acte normative și Codul Electoral”, a spus el.

Principala modificare a regulamentului privind desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile prezidențiale ține de ajustarea regulamentului și a modelului declarației candidaților cu privire la venituri. „Modificările ar urma să fie votate cât mai curând posibil, ca în perioada de desemnare a candidaților, grupurile de inițiativă să aibă o viziune mai clară cu privire la modificări”, a spus Lebedinschi.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte