Reniță se adreseză repetat la PG pentru anchetarea lui Dodon și anunță că se va adresa Parchetului European condus de Kövesi

20 Iulie 2020 11:12 274 0 Ultima modificare 20 Iulie 2020 11:13

Deputatul Iurie Reniță a adresat o cerere repetată către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, prin care solicită anularea ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale și clasare a procesului penal pe cazul „un culiok pentru Dodon”, notează Deschide.md

Totodată, parlamentarul solicită reluarea procesului penal, cu efectuarea tuturor acțiunilor ce se impun pentru stabilirea adevărului pe caz și pornirea urmăririi penale în baza procesului penal pornit pe cazul „un culiok pentru Dodon”, respectiv tragerea la răspundere a tuturor persoanelor care se fac vinovate în comiterea de acțiuni prejudiciabile. 

Reniță accentuează că dacă și această cerere va fi ignorată, atunci va expedia documentul Laurei Codruța Kövesi, procuror-șef al Parchetului European.

 

„Suplimentar la prima mea Contestație din 1 iulie 2020 vis-a-vis de necesitatea anulării Ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale pe dosarul nr. 20209249042 (Dodon, Plahotniuc și Iaralov) vă prezint încă o CERERE, pe care am adresat-o astăzi lui Alexandru Stoianoglo. În cazul în care argumentele incontestabile prezentate în această cerere vor fi din nou ignorate pentru a-l scoate "basma curată" pe Igor Dodon și pe partenerii lui de hoție – Plahotniuc și Iaralov -, atunci voi expedia acest document (detaliat și foarte bine argumentat) în atenția doamnei Laura Codruța Kövesi, procuror-șef al Parchetului European. Având în vedere că Republica Moldova este țară asociată a Uniunii Europene, intervenția Parchetului European în actele incontestabile de corupție de la noi, cu implicarea înalților demnitari de stat, este nu doar una indicată, ci chiar absolut necesară!”, comentează Reniță pe pagina sa de Facebook. 

Anterior, deputatul Iurie Reniță a depus o contestație pe numele procurorului general Alexandr Stoianoglo, privind necesitatea anulării Ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale pe cazul „culiokul lui Dodon”.

Detalii: DOC/ Reniță a depus o contestație pe numele lui Stoianoglo, după ce PG a refuzat să înceapă urmărirea penală pe cazul „culiokul lui Dodon”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte