Cutremur la PSRM și președinție? Procuratura Generală a inițiat un proces-penal în baza plângerii deputatului Gațcan

03 Iulie 2020 10:58 741 0 Ultima modificare 03 Iulie 2020 10:59

Procuratura Generală a recepționat, ieri, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să  renunțe la mandat. În baza plângerii deputatului, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a declanșat azi un proces-penal, în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile celor implicați o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

Deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, a anunțat la începutul săptămânii curente că părăsește fracțiunea socialiștilor și adera la grupul Pro Moldova. A doua zi, acesta însă a completat o cerere de renunțare la mandat.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în urma alegerilor parlamentare anticipate din circumscripția Hâncești în luna martie 2020.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte