Procuratura Generală nu se va autosesiza în cazul înregistrării audio în care Igor Dodon ar discuta cu Ion Ceban despre opțiunea de invalidare a mandatului lui Andrei Năstase

16 Iunie 2020 16:55 250 0 Ultima modificare 16 Iunie 2020 16:57

Procuratura Generală nu se va autosesiza în cazul înregistrării audio în care Igor Dodon ar discuta în 2018 cu primarul capitalei, Ion Ceban, despre opțiunea de invalidare a mandatului lui Andrei Năstase.

Solicitată de DESCHIDE.MD, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că Procuratura nu a recepționat nicio sesizare și conform regulamentului nu are ce examina.

„Poziția Procuraturii rămâne fermă și neschimbată. Atâta timp cât legislația prevede reguli stricte cu privire la modul de sesizare a organelor de drept despre presupuse abuzuri sau ilegalități, instituția le va respecta neabătut. Până la această oră, Procuratura nu a recepționat vreo sesizare cu privire la acest subiect. Odată ce va fi sesizată, instituția va purcede la examinarea faptelor în condițiile legii”, a declarat Maria Vieru

Amintim că astăzi pe adresele mai multor redacții a parvenit o înregistrare audio în care președintele Igor Dodon i-ar propune colegului său Ion Ceban (care a pierdut în fața lui Năstase alegerile din 2018) să conteste rezultatul alegerilor, însă dacă va fi declarat câștigător – să renunțe la mandat. Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon mai spune la finalul discuției că „ei nu o să ia nicio decizie fără noi”, cu referire la democrații de la guvernare. Ion Ceban ar fi știut, potrivit înregistrării, cine sunt „ei”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon declară că în înregistrare nu sunt vocile celor doi și că este „un fals evident”.

 

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte