Republica Moldova își va relua toate activitățile economice până la 30 iunie

11 Iunie 2020 10:03 489 0

Până la 30 iunie vor fi reluate toate activitățiele economice, anunță premierul Ion Chicu. Șeful executivului menționează într-o postare pe Facebook că, după 15 mai, autorităţile au fost nevoite să relaxeze mai multe activități economice. „Poate, dacă niște iresponsabili politici nu blocau fără niciun temei plauzibil, din motive exclusiv geopolitice, circa 4,2 miliarde de lei din creditul rusesc, identificam posibilități de a menține carantina încă pe o perioadă”, a mai scris Ion Chicu, citat de IPN.

Potrivit premierului, fără reluarea treptată a activităților economice, țara riscă să intre în colaps financiar și bugetar, iar lăsarea oamenilor fără salarii și pensii ar avea efecte cumulative, inclusiv asupra sănătății cetățenilor, cu mult mai grave.

„Am urmat cu strictețe orice recomandare a OMS încă de la sfărșitul lunii ianuarie 2020, când această organizație a anunțat alertă internațională. Sunt sigur că anume această abordare ne-a permis să avem una din cele mai mici rate a deceselor de COVID19 în Europa, iar la capitolul decese sau număr de cazuri la 1 mln. populație - să fim pe locul 20 din 48 pe continent”, a adăugat Ion Chicu.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte