Șalaru: „Dodon e dispus să sacrifice sute de vieți omenești doar pentru a mai fi patru ani la putere”

09 Iunie 2020 17:22 1562 0 Ultima modificare 09 Iunie 2020 17:24

Fostul ministru al Apărării, secretarul executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Salaru, susține că R. Moldova este pe cale de a deveni, alături de Rusia, pata roșie a pandemiei de COVID-19 pe continentul european, doar că lui Igor Dodon nu i-ar păsa de acest lucru. Oficialul a ordonat ca 75 de militari ai Armatei Naționale, mai exact Garda de Onoare, să meargă pe 24 iunie curent la parada de la Moscova, transmite Ziarul Național.

Potrivit lui Șalaru, șeful statului e gata să sacrifice sănătatea acestor oameni, doar ca să-i facă pe plac lui Putin și de dragul câtorva poze alături de liderul de la Kremlin.

„În timp ce noi așteptăm mila țărilor europene ca să putem face față valului de infectări și morți, Dodon cheltuiește zeci de mii de euro pentru a participa la o manifestație sterilă, doar pentru a se afla în anturajul lui Putin, cu speranța că va mai obține ceva dividende electorale. Poate din banii aruncați pe avioanele cu care Dodon se plimbă la Moscova se cumpără aparatură medicală ce poate salva vieți? Să-ți abandonezi propriul popor într-un adevărat „genocid pandemic” numai pentru a face poze cu Putin și a-l convinge să viziteze R. Moldova în alegeri doar Igor Dodon poate”, menționează fostul ministru al Apărării.

În același context, Anatol Șalaru crede că Igor Dodon iese din toate limitele bunului-simț „și ne arată, dacă mai era nevoie, că dincolo de propria-i persoană și familie nu-l interesează nimic”.

„Într-o țară normală, Parlamentul, indiferent de majoritate, l-ar fi suspendat demult. Cei care astăzi fac scut în Parlament în jurul lui Dodon nu asigură stabilitatea politică în R. Moldova. Ei sunt doar simpli complici ai unui om dispus să sacrifice sute de vieți omenești doar pentru a mai fi patru ani la putere. Dorința de accedere la putere ori de păstrare a ei este legitimă, dar nu cu prețul sutelor de vieți omenești. Igor Dodon a depășit orice limită în dorința lui de rămânere în scaunul prezidențial”, avertizează Șalaru.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte