„Chitanțele” semnate de socialistul Corneliu Furculiță pentru banii din „culioc”

09 Iunie 2020 16:43 401 0 Ultima modificare 09 Iunie 2020 16:51

Șeful fracțiunii PSRM din Parlamentul Republicii Moldova, Corneliu Furculiță ar fi primit 6,5 milioane de dolari – bani primiți clandestin de Igor Dodon pe parcursul mai multor ani. Una din tranșe ar fi fost în sacoșa cu bani din imaginile video publicate de deputatul Iurie Reniță. Acest lucru îl spune o persoană anonimă care prezintă niște „chitanțe” cu semnătura lui Furculiță, data la care ar fi fost primiți banii dar și sumele. Fotografia cu dovezile anonimului au fost expediate și la Procuratura Generală, scrie deschide.md.

În scrisoarea expediată pe adresa de e-mail, persoana respectivă susține că dorește să-și păstreze anonimatul și că acele chitanțe reprezintă dovada că în „culiocul” primit de Dodon de la ex-liderul PDM Vlad Plahotniuc erau sume impunătoare de bani. 

Denunțătorul susține că e gata să fie martor în acest caz, numai dacă instituțiile abilitate îi vor oferi protecție.

Recepționarea respectivului e-mail a fost confirmată de ofițerul de presă al Procuraturii Generale Maria Vieru care a declarat că examinează materialele și că detalii vor fi oferite mai târziu. 

Veridicitatea chitanțelor nu o putem confirma, însă la prima vedere semnătura care apare în imagini coincide cu cea a deputatului socialist Corneliu Furculiță de pe o dispoziție de plată. 

Amintim că la începutul lunii mai, deputatul Iurie Reniță a prezentat un nou video în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani pentru președintele Igor Dodon.

În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Procuratura Generală spunea atunci că nu se poate autosesiza în baza imaginilor cu Dodon și Plahotniuc prezentate de legiuitor. Potrivit unui comunicat al PG în fond, prin intermediul mass-media, deputatul Iurie Reniță a făcut un denunț.

Președintele Igor Dodon a declarat mai târziu că prin secvențele video în care el ar lua o pungă cu bani de la Plahotniuc, fostul lider democrat urmărește „destabilizarea psihologică” a președintelui.

sursa: deschide.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte