Iurie Reniță: Dodon să se ducă la Moscova cu cei 2.000 militari din Armata a 14-a

03 Iunie 2020 17:12 2269 0 Ultima modificare 03 Iunie 2020 17:14

La parada militară de la Moscova, planificată pentru 24 iunie, președintele Igor Dodon a dispus să fie însoțit de 75 de militari din Garda de Onoare. Deputatul Iurie Reniță îi propune lui Igor Dodon să meargă la Moscova cu cei 2.000 de militari din fosta Armată a 14-a din Transnistria și pe care să-i lase acolo, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Președintele Igor Dodon urmează să meargă la evenimentele dedicate „Zilei Victoriei” în Federația Rusă, care vor avea loc pe 24 iunie. Vizita va fi întreprinsă ca urmare a unei invitații a omologului său rus, Vladimir Putin.

La parada militară de la Moscova, planificată pentru 24 iunie, președintele Igor Dodon a dispus să fie însoțit de 75 de militari din Garda de Onoare, subunitate de elită a Armatei Naţionale, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Ala Diaconu.

Deputatul Iurie Reniță a declarat pentru jurnal.md că acest gest este o provocație politică care compromite Armata Națională. „Eu i-aș propune tovarășului Dodon să ia 2.000 de militari din Transnistria din fosta Armată a 14-a și să-i ducă pe toți acolo. Dar înapoi evident să numai vină cu ei. Asta ar fi formula logică, corectă și ar fi un gest demn de un șef de stat care scapă de o armată de ocupație străină”, a declarat Reniță.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte