PUN anunţă că a luat act de apelul adresat de Mişcarea Politică Unirea privind stabilirea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale

03 Iunie 2020 13:14 586 0 Ultima modificare 03 Iunie 2020 13:16

Partidul Unităţii Naţionale anunţă că a luat act de apelul adresat de Mişcarea Politică Unirea privind stabilirea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale din toamna anului curent. Într-un comunicat de presă, PUN declară că va analiza în forurile statutare ale partidului apelul Mişcării Politice Unirea şi va veni la momentul oportun cu un răspuns argumentat şi detaliat precum şi cu propuneri care să contribuie la identificarea unor soluţii, transmite tvrmoldova.md

„Partidul Unităţii Naţionale consideră că nu doar formaţiunile unioniste trebuie să-şi consolideze forţele dar şi restul celor declarat pro-europene astfel încât victoria asupra regimului Dodon să fie una deplină iar desprinderea de controlul Rusiei să fie ireversibilă.

(...) Partidul Unităţii Naţionale consideră că dezideratul reunificării Republicii Moldova cu România, ca proiect de ţară, este un proces complex ce implică mai multe etape începând cu promovarea adevărului istoric în rândurile cetăţenilor şi terminând cu obţinerea unor beneficii politice, economice, economice, sociale şi de securitate, pe care reîntregirea cu România le-ar oferi tuturor cetăţenilor R. Moldova” se spune într-un comunicat al PUN. 

Amintim că astăzi,  Mişcarea Politică UNIREA a făcut azi un apel către Partidul Unităţii Naţionale în vederea desemnării unui singur candidat unionist pentru alegerile prezidenţiale. Totodată, a fost lansată o invitaţie repetată către PUN, pentru a adera la MPU, în vederea consolidării curentului unionist din Basarabia.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte