Pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost emis mandat de arest

22 Mai 2020 15:41 240 0 Ultima modificare 22 Mai 2020 15:43

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău a emis astăzi un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lipsa acestuia, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, demersul de arestare a acestuia a urmat învinuirii înaintate la data de 18 mai 2020. Plahotniuc nu s-a prezentat la solicitarea acuzatorilor după ce a fost citat la domiciliu, așa cum s-ar afla în afara țării.

Ulterior, dacă mandatul de arestare va fi contestat la Curtea de Apel Chișinău, iar aplicarea acestei măsuri preventive va fi menținută de către judecători, urmează a fi examinată necesitatea anunțării lui în căutare internațională.

Fostul lider democrat este cercetat pe trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal.

Potrivit legii, două din aceste infracțiuni fac parte din categoria celor deosebit de grave, pentru care învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 15 ani.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte