Un deputat moldovean este confirmat cu COVID-19

21 Mai 2020 15:22 394 0 Ultima modificare 21 Mai 2020 15:23

Deputatul Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc și soția sa au contactat noul tip de coronavirus. Despre aceasta a comunicat colegul său de fracțiune, Dumitru Diacov, care spune că a fost sunat de deputat în pauza ședinței plenare a Parlamentului și l-a informat despre acest lucru, transmite IPN.

Dumitru Diacov spune că Eugeniu Nichiforciuc a făcut testul ieri, iar astăzi diagnoza a fost confirmată. Deputatul este asimptomatic. Dumitru Diacov și-a exprimat speranța că nimeni dintre colegi nu a contactat virusul la ultima ședință a fracțiunii, la care au participat și cinci miniștri.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a propus organizarea testării la COVID-19 a tuturor deputaților și angajaților Parlamentului, în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Fiecare deputat urmează să-și achite singur testarea.

Potrivit șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, cel mai bine ar fi ca testul la COVID-19 să fie făcut la sfârșitul săptămânii, cu respectarea condițiilor obligatorii de preluarea a acestuia.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte