Se strâng rândurile în Parlament! Un deputat aderă la PAS, iar vocile despre căderea Guvernului Chicu prind intensitate

13 Mai 2020 11:46 638 0 Ultima modificare 13 Mai 2020 12:39

Deputatul independent Ion Groza, ales în circumscripția uninomininală Cahul, se alătură fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate. Anunțul a fost făcut astăzi, 13 mai, într-o conferință de presă, susținută alături de conducerea PAS, transmite IPN.

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că Ion Groza reprezintă alegătorii pro-europeni din raionul Cahul. Deputatul a sprijinit toate inițiativele PAS în Parlament, iar la algerile locale, Groza și echipa sa a avut cu PAS o colaborare frumoasă, formațiunea înregistrând un scor foarte bun. „Astăzi ne bucurăm să anunțăm această decizie. În aceste vremuri complicate este foarte important să ne consolidăm puterele, să demonstrăm unitate, solidaritate. Știm că domnul deputat împărtășește viziunea PAS despre cum trebuie să se dezvolte Repubica Moldova, împărtășește viziunile democratice”, a notat Maia Sandu.

Ion Groza a spus că a discutat cu echipa sa din teritoriu această decizie, care vine după un an de experiență în calitate de deputat independent, după o analiză a situației din țară, dar și după discuțiile cu alegătorii din Cahul. „Analizând situația politică în care ne aflăm, cosnider că se cere în mod imperativ o resetare a majorității parlamentare și a actualei guvernări”, a mai spus deputatul. În opinia sa, PAS are cel mai bun potențial în acest sens.

Ion Groza, de meserie profesor de teologie. A candidat independent la alegerile din februarie 2019. Acesta a fost director al unei fundații creștine și pastor al unei biserici. Mai bine de zece ani, a activat în Serviciul de Pompieri din raion. S-a lansat în politică în 2000. A fost membru al Alianței „Moldova Noastră”, iar după fuzionarea partidului cu PLDM, a devenit membru al acestei formațiuni. Din 2000 și până în 2015, a fost consilier raional. A fost și președinte al Organizației Teritoriale Cahul a PLDM. După alegerile locale din 2015, a acces în fruntea raionului Cahul.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate are 14 deputați. Ion Groza va fi al 15-lea.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte