Forum: Guvernul, în prag de faliment. Dodon, pe banca acuzaţilor

12 Mai 2020 20:48 809 0

Igor Dodon este duşmanul nr. 1 al cetăţenilor Republicii Moldova pentru că anume el a izolat internaţional RM, a acaparat toate structurile statului, practic privatizându-le. De aceea şi este nevoie de a alinaţă anti-dodon şi anti-PSRM. Declaraţia a fost făcută de Anatol Şalaru, deputat în Primul Parlament, în cadrul emisiunii Forum de la Vocea Basarabiei.

"Dodon şi guvernul său sunt izolaţi pe plan internaţional. Trebuie izolaţi şi pe plan intern, de intensificat  negocierile cu Guvernul României şi al SUA pentru a atrage investiţii internaţionale. Statul trebuie să se orienteze către Uniunea Europeană", a menţionat Anatol Şalaru.

Politicianul s-a referit şi la încercările din ultima perioadă de a crea o nouă majoritate parlamentară, de a scoate instituţiile statului de sub controlul lui Dodon.  Dodon înţelege că actuala guvernare are zile numărate, afirmă participantul la emisiune, şi încearcă cu disperare să cheme partidele politice la dailog. E un şiretlin politic, susţine Şalaru, pentru a tergiversa procesul formării unei noi majorităţi.

Şi PUN a făcut apel către partidele invitate de Dodon la discuţii. "Apelul nostru a fost şi către grupul parlamentar al PD-ului de a trece în opoziţie faţă de această guvernare",  a spus Anatol Şalaru.

La propunerea radioascultătorilor de a merge în alegeri prezidenţiale cu un singur candidat, Anatol Şalaru a explicat că democraţia înseamnă mai mulţi candidaţi în turul 1. "În turul 2 însă trebuie să ne consolidăm toţi. Atunci va trebui să discutăm să mergem cu un singur candidat. Cetăţenii trebuie să înâeleagă să-l voteze pe cel mai bun", a explicat politicianul  invitat la emisiunea Forum, moderată şi pregătită de jurnaliştii Leonid Smolniţchi şi Natalia Hadârcă.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte