Dosarul lui Constantin Țuțu a fost expediat în instanță

11 Mai 2020 14:33 468 0 Ultima modificare 11 Mai 2020 14:35

Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat astăzi în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru două capete de acuzare. Este vorba despre „trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, ex-deputatul ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor pentru eliberarea învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influență.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – „îmbogățire ilicită”, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată. Procurorii sunt în așteptarea concluziilor Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) pentru a se decide în consecință.

În luna martie, anul curent, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița după ce fusese anterior arestat în contumacie. În prezent, acesta este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte