Bloc contra guvernării în Parlament?

08 Mai 2020 10:03 442 0

Grupul parlamentar Pro Moldova face apel către grupurile și fracțiunile parlamentare de opoziție, precum și deputații din majoritatea parlamentară, să participe la constituirea unui bloc anti-guvernamental, „pentru a debarca această guvernare”, transmite IPN.

Într-o declarație publicată pe o rețea de socializare, Pro Moldova constată că „Guvernul Chicu a trecut toate liniile roșii, nu știe și nu poate asigura funcționarea țării și că acest Guvern trebuie să plece imediat”. De asemenea, constată „falimentul moral și lipsa de legitimitate a acestei guvernări în condițiile în care Guvernul a eșuat în gestionarea crizei din sănătate”.

Potrivit Pro Moldova, Guvernul „a deraiat de la cursul european al țării, a uitat de cetățenii țării, în contextul în care, timp de două luni, nu a implementat nicio măsură de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, a celor intrați în șomaj tehnic sau șomeri, a persoanelor în etate sau fermierilor. A atacat presa, judecătorii, diaspora, opoziția, uniunea Europeană și cetățenii Republicii Moldova”.

Pro Moldova susține învestirea unui Guvern „responsabil, capabil să gestioneze criza din sănătate, să elimine sărăcia, să susțină cetățenii și mediul de afaceri, să readucă Moldova pe parcursul european, să susțină fermierii, să asigure reformarea justiției, să organizeze alegeri prezidențiale libere și corecte”.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte