Octavian Țîcu explică de ce dreapta nu trebuie să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale

01 Mai 2020 16:01 700 0

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu, președinte al Partidului Unității Naționale (PUN), cel care și-a anunțat deja intenția de a candida la viitoarele alegeri prezidențiale, care ar urma să aibă loc în toamna acestui an, din partea PUN, respinge categoric ideea unui candidat comun al dreptei pentru acest scrutin, idee vociferată de mai mulți exponenți ai dreptei politicii moldovenești și a unor formatori de opinie, scrie tv8.md.

„Nici într-un caz, pentru că dreapta, ca și stânga, are dreptul la pluralitate de opinie și această pluralitate va fi jucată în condițiile alegerilor din toamnă. Mesajele vor fi, partidelor vor fi, avem dreptul la o polemică între candidați. De ce să avem un candidat unic, care nu va fi susținut, de exemplu, de unioniști, sau care are ceva cu Maia Sandu, că este femeie, sau are ceva cu Andrei Năstase,că a e așa cum este, că a pierdut Chișinăul?”, a spus Țîcu aseară, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Deputatul este convins de faptul că scrutinul va avea loc în două tururi, spunând că, în opinia sa, actualul președinte Igor Dodon nu are șanse să ia al doilea mandat din primul tur, de aceea, în turul doi al alegerilor va trebui ca dreapta să se mobilizeze.

„Fiecare dintre candidați are plusurile și minusurile sale. Să punem asta în fața alegătorilor și în turul II să ne mobilizăm, pentru că va fi un turul II ceea ce noi numim dreapta și stânga, dar asta e o încurcătură totală. Va fi cei care vor fi cu UE, SUA și România, și cei care vor fi cu Rusia, asta este clar, fără să vorbim geopolitic. Asta este de 200 de ani în codul nostru genetic. Ce va prevala? Vom vedea…”, a mai spus liderul PUN.

Anterior, liderii Platformei DA (PPDA), foștii colegi ai lui Octavian Țîcu din Blocul ACUM, au declarat public faptul că îndeamnă dreapta să susțină un singur candidat la prezidențiale. Totodată, PPDA a anunțat că îl vor înainta pe Andrei Năstase la aceste alegeri.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte