Deputații Maia Sandu și Sergiu Litvinenco au refuzat invitația Procuraturii

01 Mai 2020 11:56 611 0 Ultima modificare 01 Mai 2020 11:58

Deputații Maia Sandu și Sergiu Litvinenco au refuzat invitația Procuraturii de a depune un denunț în susținerea postărilor pe care le-au făcut pe o rețea de socializare, în care semnalau pretinsa intimidare și filare a judecătorilor Curții Constituționale, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, citat de IPN.

Potrivit Procuraturii Generale cei doi politicieni au refuzat însă să dea curs invitației, motivând că nu au încredere în organele de drept și că nu pot divulga sursa de informații. Deși, în alte situații, aceștia depun activ denunțuri la Procuratură, se spune în comunicatul instituției.

Procuratura precizează că nu a inițiat vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate, conform competenței, masuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale. Din informațiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri.

Într-un comentariu, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a remarcat că „având în vedere comunicatul Procuraturii Generale pe jumătate fals și plin de etichetări politice la adresa celor care-l critică pe Dodon”, va formula și va depune în zilele următoare un denunț penal cu privire la informațiile pe care le deține și care se referă la presiunile pe care exponenții regimului Dodon le pun pe judecătorii Curții Constituționale.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte