Jocuri de culise la primăria capitalei sau schimbare de macaz în doar trei ore

30 Aprilie 2020 15:01 523 0

Pe timp de pandemie, pe-ascuns, departe de ochii cetățenilor pe care-i reprezintă, atunci când toți angajații Primăriei sunt trimiși forțat în concediu, atunci când există o singură prioritate - lupta cu Covid-19, – PSRM, PAS și DA împart între ei locurile care-i revin consiliului municipal Chișinău în entitățile economice.

„Astăzi, am solicitat anularea rezultatelor ședinței Comisiei pentru atestarea și autorizarea reprezentanților Consiliului municipal Chișinău în entitățile economice din 15.04.2020, deoarece sunt în contradicție cu Regulamentul din 16.01.2019, în baza căruia se face atestarea și autorizarea candidaților.

Comisia a încălcat mai multe prevederi ale acestui Regulament. Aceasta nu a atestat candidații, nu a primit și examinat documentele candidaților, nu există anchetele candidaților desemnați, mai mult decât atât, majoritatea dintre cei desemnați au aflat deja după încheierea ședinței că urmează să reprezinte mun. Chișinău în entități economice, fără a li se cere cel puțin acordul”, scrie pe pagina sa de facebook Corneliu Pântea, consilier municipal din partea PUN.

El a adăugat că, de facto, la ședința din 15.04.20 a avut loc repartizarea locurilor în Consiliile de Administrație pe criterii politice, între trei formațiuni politice prezente în CMC: PSRM-PAS-DA. Și momentul întrunirii Comisiei a fost ales unul „potrivit” pentru acest scop. Pentru informație comisia a fost constituită încă pe 13 decembrie 2019.

„Până aici, nimic ieșit din comun. Au mai fost astfel de precedente. Doar că, tot în aceeași zi, pe 15.04.20, la ora 12.00, noi, adică PUN, PL, PAS, PPDA, ieșim împreună in conferință de presă și ne declarăm uniți contra pandemiei și facem front comun împotriva lui Dodon, fapt ce m-a bucurat și chiar mi-a dat o notă de optimism... Ca la ora 15.00, în aceeași zi, PAS și DA să nu reziste ispitei și să se ducă repejor sub poala socialiștilor, ca acolo să-și facă mendrele. Mă întreb: când au fost sinceri acești băieți și fete – la ora 12.00 sau la ora 15.00?”.

Nu o înțeleg pe Maia Sandu – pe de o parte, declară că Dodon nu este un om cinstit și Dreapta trebuie să fie unită (de obicei, în campanii electorale), iar pe de altă parte, face alianțe cu socialiștii, atât la nivel național, cât și la nivel local. În vara trecută, problema era Plahotniuc. Dar astăzi ce vă unește cu socialiștii? Stimată doamnă, unde vă sunt „renumitele filtre”, prin care ați trecut candidații la funcția de deputat, consilier, primar? Trist, dar așa nu poate continua. La una din următoarele ședințe CMC voi propune să modificăm componența acestei Comisii, astfel ca să o depolitizăm puțin. Dar fără susținerea colegilor de la PAS și DA nu o să-mi reușească. Sper ca până atunci să se trezească din somnul în care i-au adâncit socialiștii cu două fețe, conchide Corneliu Pântea, consilier municipal PUN.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte