Astăzi, vine Bogdan Aurescu la Chișinău

30 Aprilie 2020 08:20 265 0

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va efectua astăzi o vizită la Chișinău, în contextul deciziei anunțate de Președintele României, respectiv, de către Guvernul României, de acordare, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, a unui pachet consistent de sprijin în eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, concretizat în trimiterea unei echipe medicale și donarea unor echipamente medicale, medicamente și dispozitive medicale.

În cadrul deplasării la Chișinău, ministrul Bogdan Aurescu va participa, alături de alți oficiali români, la ceremonia de întâmpinare organizată pentru echipa medicală din România care va activa, în perioada următoare, în unitățile sistemului sanitar din Republica Moldova implicate în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, relevă un comunicat de presă al Ambasadei României la Chișinău.

Cu prilejul vizitei, ministrul român al afacerilor externe va avea și o întrevedere cu ministrul moldovean al afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea, și va fi primit de prim-ministrul Ion Chicu. De asemenea, va avea o serie de alte întrevederi cu reprezentanți ai mediului politic din Republica Moldova.

Ministrul Bogdan Aurescu va evidenția, cu prilejul vizitei, necesitatea ca autoritățile din R. Moldova să continue consecvent reformele esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului european, România continuând să urmărească cu prioritate respectarea intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor din Republica Moldova. Ministrul Bogdan Aurescu va reconfirma, totodată, angajamentul ferm al României pentru sprijinirea unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare s-au împlinit, la 27 aprilie 2020, zece ani, acest parcurs fiind singurul în măsură să asigure dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetățenilor săi, se mai arată în comunicatul Ambasadei române de la Chișinău.

Diplomatul Bogdan Aurescu este considerat „erou al României”. El a pledat, la Curtea Internațională de la Haga, cauza României și a demonstrat cu probe că Insula Șerpilor aparține de drept României și nu Ucrainei. Curtea a dat câștig de cauză României în februarie 2009.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte